20. januar 2018
Internetadgang er en vigtig ting for mig hvad enten jeg er hjemme eller på ferie. Specielt under langtidsophold som vores godt 3 måneder her i Porto de Mos betyder et velfungerende Internetforbindelse en del. I lejligheden tilbyder hoteller en trådløs forbindelse 5Mb download 1 Mb upload for 20 Euro i 14 dage gældende for 2 enheder. Den forbindelse deles med omkringliggende gæster på hotellet og betyder i perioder med stor belastning at forbindelsen ikke virker overhovedet.
Jeg har i år fundet en anden løsning som fungerer perfekt til mit behov. Indkøb af Huawei mobil-router til ca. 100 Euro samt ekstra mobilantenne ca. 75 Euro. Fiscal No er nødvendig for at tegne Internetabonnement samt mange andre daglige ting (for eksempel rabatkort i Continente) og det koster 10,20 Euro. Kontoret findes blandt andet i Lagos.
Jeg valgte at tegne abonnement hos Vodafon (forhandler butik i Lagos) til 25 Euro for en måned med en 4G forbindelse og 100GB data. Der kan tilsluttes op til 10 enheder. Som det ses af test billedet er hastigheden ca. FEM gange større end hotellets tilbud. De 100GB data dækker nok mit behov.
Kurt ryster på hovedet ved synet af min kabelsuppe. Men det virker og alle vore telefoner og laptop kan koble til foruden blue ray afspiller så jeg kan se Netflix og Stephen Colbert på TV.